Actiunile de phishing si datele personale:

Odata cu progresul tehnologiei, au aparut si noile metode de frauda in spatiul online. Aceastea vizeaza in special datele tale personale si bancare, asa ca este important sa stii cum sa le pastrezi in siguranta.

Ce este frauda de tip phishing si cum o identifici?

Phishing-ul (actiunile de phishing si datele personale) reprezinta cea mai des intalnita metoda de furt de identitate si presupune colectarea unor informatii confidentiale ale unui utilizator. Ulterior, acestea sunt folosite  pentru a efectua diverse tranzactii sau pentru a sustrage sume din cont. Atacurile de tip phishing (actiunile de phishing si datele personale)  sunt realizate in general prin intermediul unor anunturi, e-mail-uri sau chiar copii ale site-urilor in care ai deja incredere.

Cea mai populara metoda de phishing (actiunile de phishing si datele personale) este realizarea unor concursuri fictive, care teoretic au o sursa legitima. Acestea promit diverse beneficii sau premii substantiale, cum ar fi un smartphone performat, un laptop, sau orice alt produs care se bucura de popularitate intr-o anumita perioada. Si adresa ta de mail poate fi utilizata in scopul furtului de date personale, prin metoda actualizarii informatiilor de exemplu. E-mail-urile false iti vor cere sa iti confirmi sau sa retransmiti datele tale, de cele mai multe venind insotile de anumite amenintari, cum ar fi stergerea contului de utilizator in cazul in care nu dai curs cerintelor din mail.

Cum te asiguri ca datele tale raman in siguranta?

In primul rand, nu le transmiti unor surse in care nu ai incredere deplina. Daca primesti un astfel de mesaj care solicita informatii personale, cel mai bine ar fi sa investighezi cu atentie daca sursa este legitima.

Totodata, este bine de stiut faptul ca bancile, companiile de incredere sau magazinele online nu iti vor cere sa transmiti prin mail numarul cardului tau, codurile PIN sau CVV, CNP, nume de utilizator sau diverse parole. De asemenea, participarea la anumite concursuri nu este conditionata de introducerea unor date bancare de exemplu.

Conexiunea securizata este un alt element care ar trebui sa iti ridice anumite semne de intrebare. Aceasta este semnalizata prin intermediul unui simbol de lacat inchis inaintea adresei site-ului si de asemenea, prin prezenta protocolului https:// din link.

Site-urile web suspecte au de regula link-uri asemanatoare cu cele ale sursei autentice, insa nu sunt identice. Chiar daca un link contine cuvantul climatizare-bucuresti, nu este 100% sigur faptul ca site-ul respectiv apartine companiei SC ACME ACCOMMODATION SRL.

In cazul in care ai indoieli cu privire la un anunt sau un website care promoveaza diverse campanii sau concursuri ACME ACCOMMODATION, insa nu gasesti informatii despre acestea si pe site-ul oficial, www.climatizare-bucuresti.ro, iti recomandam sa ne contactezi. Ne poti trimite un mesaj prin intermediul formularelor de contact de pe site.

Pentru a impiedica actiunile de phishing si datele personale, va recomandam sa va intalati un antivirus si sa il updatati periodic.